Inzet en moed zijn niet genoeg

als je niet weet wat je doel en richting zijn

John F. Kennedy

Advies

Goede training gevolgd, deelnemers zijn enthousiast over de nieuwe ervaringen en aanpak. Maar terug in de alledaagse praktijk blijkt het lastig voor de organisatie om het geleerde vol te houden.

Commercie moet je organiseren. Hoe maak je plannen die écht werken, hoe maken we de juiste commerciële keuzes, hoe meten we de voortgang? Wanneer komen we samen en hoe kunnen we elkaar ondersteunen?

Als er naast werken aan vaardigheden ook aandacht voor aansturing nodig is, zetten wij 26 jaar praktijk- en management ervaring graag in.

Van Business Strategie naar Sales Strategie

Reorganisatie, een nieuwe markt of veranderde omstandigheden (als de uitbraak van Covid 19). Het kunnen allemaal redenen zijn om terug te gaan naar de tekentafel.

Voldoen onze visie, missie en strategie nog wel? Maken we de juiste keuzes in de markt en past de wijze waarop we georganiseerd zijn daar nog bij? Welke leiderschapsstijl hanteren we en hoe sturen we onze mensen aan?

Wij denken graag met onze opdrachtgevers mee. Vooral als het aankomt op de vertaling van business keuzes naar de juiste sales strategie, zijn we als een vis in het water. Met aantoonbare resultaten!

Niets zo praktisch als een goede theorie

We komen niet bepaald met lege handen. Sinds 2005 hebben we onze ervaring in leiderschap, sales en advies gebundeld in beproefde methoden, tools en best practices.

We incorporeren vanuit leidende management filosofieën van oa Maister, Quinn, Covey, Collins, Ury en Robbins.

We introduceren en trainen met methoden en technieken die wetenschappelijk zijn onderbouwd en praktisch door ons zijn aangescherpt.

Opdrachtgevers kunnen er direct in de praktijk mee aan de slag.

Onze Sales en Business Games zijn een ware belevenis

Al in ons jaar van oprichting in 2005 ontdekten we de kracht van spelen. Spelen om te leren, spelen om een team op te bouwen, of om de strategie goed te doorleven.

We waren de tijd vooruit. De laatste jaren is de aandacht voor Serieus Gaming groter en groter geworden.

Wij kijken inmiddels terug op grootse business games. De meest uitgebreide met 80 deelnemers, 9 training acteurs en 10 facilitators.

Kortom: wij zijn dol op Homo Ludens!

In de praktijk bewezen

Business Strategy Workshop

Sales Strategy Workshop

Sales- en Accountmanagement

Sales- en Business Games

Propositie Definitie

Markt / Klant / Tender Kwalificatie

Sales Leiderschap

Effectief Sales Overleg

Als je geen koers uitzet

Heb je altijd tegenwind

Wapenfeiten

0

Executive Coaching

0

Reorganisaties

0

Business Games